Terug naar Voor jezelf zorgen

Het verhaal van Yvonne

''Tijdens onze scheiding waren wij vooral op zoek naar een bekwame professional die snel beschikbaar was''

''Voordat we gingen scheiden hebben we online veel informatie opgezocht. Via Google hebben wij een mediator gevonden. Het inschakelen van een mediator is best prijzig. Gelukkig konden wij het betalen, maar dit kan een drempel zijn voor veel mensen. De mediator heeft vooral geholpen in de communicatie, de emoties werden in de gesprekken op de mediator gericht. Er werd naar ons geluisterd en we kregen de erkenning dat het een onwaarschijnlijke uitdaging is. Wij wilden vooral het belang van de kinderen voorop stellen.’’

''Ik maakte mij vooral zorgen over de nieuwe situatie na de scheiding. Hoe ga ik dit alleen aankunnen in combinatie met mijn werk? En hoe verdelen we de zorg over de kinderen?  Ik heb een auto nodig, woonruimte en opvang. En hoe blijf je uit de strijd? Voor de kinderen hebben wij familie en vrienden ingeschakeld en we zijn op school in gesprek gegaan. De kinderen zijn meermaals weekenden naar opa's en oma's geweest. De kinderen zijn toch actief betrokken bij het proces. Regelmatig wordt ze de vraag gesteld: wanneer willen jullie de wissel van mama naar mama?

Hulp om conflict te voorkomen

Tijdens onze scheiding waren wij vooral opzoek naar een bekwame professional die snel beschikbaar was. Wij hebben hulp gezocht bij een relatietherapeut, maar helaas zonder het gewenste effect. Daarna ben ik ben naar de huisarts gegaan voor psychische hulp en ook heeft een coach mij geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen handelen. Wat mij het meest geholpen heeft voor en tijdens mijn scheiding was de hulp van de mediator om een conflict/complexe scheiding te voorkomen. Ik zou zeker gebruik maken van een digitaal scheidingsloket als ik daarop informatie kon vinden wie de betrokken hulpverleners zijn die ik kan raadplegen. Ook is het fijn om informatie te vinden over het aanbod van mediators in de regio en hoe je bijvoorbeeld school op de hoogte brengt van je scheiding. De kinderen moeten in de gaten gehouden worden door iemand buiten de scheidende ouders. "

- Yvonne (37), gescheiden van haar vrouw na een huwelijk van 7 jaar.

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.