Terug naar Praktische informatie

Gezamenlijk verzekerd?

Hebben jullie gezamenlijke verzekeringen afgesloten? Dan is het belangrijk om te kijken wanneer deze stop gezet kunnen worden. Wellicht kan de verzekering ook overgezet worden op één naam. Dat kan je navragen bij de verzekeringsmaatschappij.

Het kan ook een goede gelegenheid zijn om te onderzoeken of de verzekeringen nog aansluiten bij wat je nodig hebt en welke goedkopere opties er wellicht ook zouden kunnen zijn.

Als er sprake is van een levensverzekering, dan hebben jullie samen de waarde daarvan opgebouwd. Dit bedrag moet verdeeld worden. De maatschappij waarbij je de verzekering hebt afgesloten kan jullie hierbij helpen.

Het kan zijn dat je er tegen op ziet om alle verzekeringen na te lopen en hier keuzes in te maken. Misschien doe je of doen jullie dat liever samen met iemand die het met je op een rijtje zet. Een mediator kan dit met jullie oppakken. Ook kun je kosteloos vragen stellen bij het Juridisch Loket. 

Stopzetten van gezamenlijke abonnementen en lidmaatschappen

Als je samen leeft, ga je veel dingen samen aan. Welke abonnementen en lidmaatschappen lopen er allemaal? Het is handig om hier een overzicht van te maken.

Kunnen deze het beste worden stopgezet? Of worden ze door een van jullie overgenomen? Voor kinderen is het fijn als hun lidmaatschap voor bijvoorbeeld een club of een hobby door kunnen blijven gaan.

Overleg het liefste met elkaar wat er mogelijk is en wat redelijk is in de kosten.  

Neem contact op met René of Daniëlla

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op
Neem contact op met René of Daniëlla

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.