1. Home
  2. Over ons

Over ons

Het digitaal scheidingsloket is een initiatief van de gemeenten in de regio Centraal Gelderland. De gemeenten in de regio Centraal Gelderland (gemeente Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar) willen de ouders, de kinderen, maar ook andere betrokkenen, die in hun gemeenten wonen zijn graag een helpende hand en een luisterend oor bieden. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer scheidingen escaleren tot een complexe scheiding (zo'n 10 tot 15 procent). Als gemeenten willen wij dit graag helpen voorkomen door de juiste informatie te bieden. Dat doen wij met dit digitale scheidingsloket.

Wat is het digitaal scheidingsloket?

Het digitaal scheidingsloket is er voor iedereen in de Regio Centraal Gelderland die uit elkaar gaat of met een scheiding te maken heeft en zit met vragen of zorgen. Je kunt er kosteloos terecht. Op de website van het echtscheidingsloket vind je informatie over wat er geregeld moet worden en wat er verder bij een scheiding komt kijken. Er is een apart gedeelte voor volwassenen en voor kinderen.

Het is vaak een zoektocht om alle informatie te vinden die je die nodig hebt als je uit elkaar gaat. Soms weet je niet waar te beginnen en ben je er bezorgd over dat je dingen over het hoofd zou kunnen zien. Een veelgehoorde klacht van ouders is dat zij op veel verschillende plekken bij veel verschillende personen overal een stukje informatie kunnen krijgen. Het echtscheidingsloket fungeert als een verzamelpunt en vertrekpunt. Je kan er beginnen om een goed overzicht te maken van wat je te doen staat. 

Het digitaal scheidingsloket is er ook voor professionals die in hun dagelijks werk te maken krijgen met scheidingen of partners die uit elkaar gaan. Zeker wanneer er sprake is van een complexe scheiding kan je als professional ook voor een dilemma komen te staan en vertwijfeld raken over waar je goed aan doet. Het is dan fijn om van gedachten te kunnen wisselen en vanuit verschillende perspectieven naar de situatie te kijken.

Ouders of kinderen kunnen ook doorverwezen worden naar het digitaal scheidingsloket. Samen kunnen we er voor zorgen dat het aantal complexe scheidingen en de problemen die daaruit voort komen vermindert!

Wie is de beroepskracht?

Daniëlla Heymen is een  professional die werkt voor het scheidingsloket. Bij haar kan je terecht met je vragen, je zorgen of je dilemma’s. Zij wil je helpen om een overzicht te creëren en kan met je een stappenplan of een checklist maken. Dat kan je al veel rust en duidelijkheid opleveren.

Misschien heb je een praktische vraag, waar je graag antwoord op wilt hebben. Het kan ook zijn dat je ergens over twijfelt. Misschien wel over wat je wanneer aan je kinderen wilt vertellen over de scheiding? Daniëlla staat voor je klaar om met je mee te denken of met je op een rijtje te zetten hoe de situatie eruit ziet, welke keuzes je kunt maken en wat de gevolgen van die verschillende keuzes kunnen zijn.

Soms heb je misschien net een steuntje in de rug nodig of een luisterend oor. Ook dan kan je bij het scheidingsloket terecht. Mogelijk heb je een keer contact, maar het kan ook zijn dat je nog eens verder wilt praten. Natuurlijk is het ook mogelijk dat zij je helpt met het vinden van de juiste hulp voor jou en je gezin. Daarover kan je met Daniëlla een afspraak maken.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.