Terug naar Voor jezelf zorgen

Het verhaal van Amir

'Ik miste iemand die zei het komt goed, je komt hier goed uit.'

'Tijdens de scheiding had ik vooral behoefte aan toegankelijk juridisch advies, want dat vond ik heel lastig. Ik maakte me zorgen over mijn financiën, hoe ga ik dit alleen doen? Ook maakte ik me zorgen over mijn kinderen. Waar ik tegenaan liep is dat je al snel in een strijd komt, bijvoorbeeld door de advocaten.

Het heeft mij echt geholpen dat ik veel steun kreeg van mijn familie en vrienden. Mijn ouders hebben veel geholpen met het oppassen op de kinderen. Zij waren ook degenen die oog hadden voor de kinderen toen mijn ex en ik dat niet konden.

Mijn tip: vraag om hulp

Mijn tip aan mensen die gaan scheiden of uit elkaar gaan? Zorg dat je kinderen iemand hebben waar ze terecht kunnen. Zij hebben echt de aandacht nodig die jij niet altijd kunt geven vanwege alle emoties, stress en spanning. 

Ik zou absoluut gebruikmaken van een scheidingsloket, want het overzicht ontbrak me helemaal. Ik miste een plek waar alle informatie over huisvesting, ouderschapsplan en een financieel plan samen kwam. En wat ik eerst moest doen. Wat moet nu en kan ik even laten liggen? Ik miste iemand die zei: het komt goed, je komt hier goed uit.'

- Amir (33), zelf gescheiden 

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.