1. Home
  2. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  • Wie werken voor het digitaal scheidingsloket?

Bij het digitaal scheidingsloket werken professionals met kennis over scheiden. Zij hebben veel kennis over scheidingen en de impact die een scheiding kan hebben op iedereen die hier mee te maken krijgt. Deze kennis delen ze graag met iedereen die zich melden met een vraag, een zorg of een dilemma.  Misschien ben je geholpen met een goede tip of een doorverwijzing. Of misschien wil je juist graag dat iemand de tijd neemt om te luisteren naar jouw verhaal. Het kan allemaal.    

  • Kost het digitaal scheidingsloket geld?

Nee, het scheidingsloket is gratis. De 11 gemeenten in de regio Centraal Gelderland betalen met elkaar het digitaal scheidingsloket. 

  • Voor wie is het digitaal scheidingsloket?

Het scheidingsloket is er voor iedereen in de Regio Centraal Gelderland (gemeente Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar) die te maken krijgt met een scheiding of uit elkaar gaat. En zeker ook voor je kinderen. 

Je kan je vragen aan ons stellen of je zorgen met ons delen of een dilemma voorleggen waar je mee worstelt. Wij denken graag met je mee en gaan met je in gesprek. We helpen je om overzicht te creëren of om de dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken.

Ook wanneer als je familielid of als vriend(in) dichtbij een gezin in scheiding staat, mag je met ons contact opnemen wanneer je een vraag hebt of je zorgen maakt. En dat is ook zo als je de leerkracht op school bent, de wijkcoach of anderszins vanuit je professie met een gezin in scheiding van doen hebt. Wij zijn er voor consultatie en kunnen met je onderzoeken waar jij vanuit jouw positie goed aan doet. 

  • Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden van de chat zijn: maandag, dinsdag, vrijdag van 9.00u tot 13.00u. 

Misschien vind je chatten niet prettig of kan je niet op de genoemde tijden. Laat dan een bericht achter via het contactformulier in de chat. 

  • Kan ik meerdere keren in gesprek?

Ja dat kan. We kijken met elkaar waar je het beste mee geholpen bent. Dat kan met een contact of gesprek zijn, maar mogelijk werkt het voor jou beter als we elkaar daarna nog eens spreken. Wanneer je langer hulp of ondersteuning nodig hebt, gaan we met je op zoek waar je terecht kunt met jouw hulpvraag. Een scheiding doormaken kan een eenzaam en onzeker proces zijn. We staan graag voor je klaar om het voor jou even wat minder alleen te laten zijn.  

  • Waarom is er een digitaal scheidingsloket en van wie is het?

Het digitaal scheidingsloket is opgericht door de gemeenten in de Regio Centraal Gelderland. Met elkaar willen zij dat er voor de inwoners in hun gemeenten een toegankelijk scheidingsloket is waar mensen die te maken hebben met een scheiding terecht kunnen.

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Mensen ervaren het dikwijls als dat hun hele wereld op de kop staat. Er moet van alles geregeld worden en er verandert veel.  De gemeenten in de regio Centraal Gelderland willen dat er tijdig hulp is voor iedereen die dit nodig heeft. Het is belangrijk dat mensen gelijk in gesprek kunnen over hun vragen, hun zorgen en hun verdriet. Nu zijn mensen soms lang aan het zoeken waar ze terecht kunnen voor de juiste informatie of hulp en dat frustreert het scheidingsproces alleen maar meer. Het digitaal scheidingsloket is opgericht om zoveel mogelijk te voorkomen dat scheidingen een complex en langdurig verloop kennen.   

  • Kan ik als professional contact opnemen met het digitaal scheidingsloket?

Ja, als professional ben je van harte welkom bij het digitaal scheidingsloket. We vinden het belangrijk om met elkaar samen te werken. Als professional kan je naar ons doorverwijzen, maar je kan er ook zelf terecht wanneer je twijfelt over waar je goed aan doet, waar het gezin mee geholpen is of wanneer je behoefte hebt aan consultatie.

We denken graag mee met de kennis van de sociale kaart en het hebben van een systeemgerichte kijk op het functioneren van gezinnen die een scheiding door maken.

  • Hoe zit het met mijn privacy?

Wij vinden privacy erg belangrijk en zijn wettelijk verplicht hier op een goede en veilige manier mee om te gaan. Je kunt hier meer over teruglezen in de privacyverklaring op onze website. Als je liever anoniem blijft, kun je anoniem met ons chatten. Pas als je zelf je gegevens achterlaat, omdat wij je kunnen helpen, slaan wij je gegevens op. Deze gegevens worden niet gedeeld met een ander zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.