Terug naar Praktische informatie

De gezamenlijke betaalrekening & spaarrekening

Als je partner en jij een gezamenlijke bankrekening hebben is het van belang dat jullie afspreken wat jullie hiermee willen doen. De een vindt het prettig om deze rekening op te heffen en verder te gaan met afzonderlijke bankrekeningen. De ander ziet er meer voordelen in om de gezamenlijke rekening na verloop van tijd op te heffen.

Het is belangrijk om de rekening niet af te sluiten zolang er nog automatische incasso’s en rekeningen vanaf deze betaalrekening betaald worden.

Gezamenlijke rekening

Je kunt altijd een nieuwe eigen rekening openen naast de gezamenlijke bankrekening. Op die manier kan je een eerste onderscheid maken tussen het geld dat voor jezelf is en het geld wat nodig blijft voor gezamenlijke uitgaven. Als je samen zicht wilt houden op het geld dat aan de kinderen besteed wordt, zou dat bijvoorbeeld een reden kunnen zijn om een gezamenlijke rekening (tijdelijk) voort te laten bestaan. 

Je bank kan je verder informeren over de voordelen en de nadelen van de verschillende keuzes in jullie specifieke situatie. De meeste banken hebben op hun website ook een pagina over uit elkaar gaan.  

Ben je bezorgd dat jullie het niet eens zullen worden over de financiële keuzes en de te maken afspraken? Dan is het een goed idee om iemand mee te laten kijken naar jullie situatie. Vraag iemand met kennis over de financiële afwikkeling bij een scheiding. Het is belangrijk dat deze persoon zich zowel in jou als in jouw voormalige partner weet te verplaatsen en aandacht heeft voor ieders wensen en belangen. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een mediator.

Het is in ieders belang om samen zo snel als mogelijk tot werkende oplossingen te komen. Langdurige onenigheid en onzekerheid zorgen er vaak voor dat er steviger wordt vastgehouden aan de eigen argumenten. Het wordt nog moeilijker om het samen eens te worden.    

Neem contact op met René of Daniëlla

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op
Neem contact op met René of Daniëlla

Wij denken graag met je mee als je vragen hebt. 

Neem contact op

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Als je verder surft accepteer je onze cookies.